dissabte, 24 de setembre del 2011

10è ANIVERSARI DEL DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES





Demà, 26 de setembre es compleix el desè aniversari de la celebració del Dia Europeu de les Llengües, una jornada pensada per donar a conèixer i potenciar la diversitat lingüística d’Europa.




European Commission
http://ec.europa.eu/languages/day2011/

http://ec.europa.eu/languages/day2011/ European Day of Languages European Day of Languages



www.coe.int/EDL www.coe.int / EDL Directorate of Education Directorate of Education and Languages and Languages




DECLARACIÓ CONJUNTA DEL CONSELL D'EUROPA I LA COMISSIÓ EUROPEA AMB MOTIU DEL 10è ANIVERSARI DEL DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES 26 DE SETEMBRE DE 2011 (EXTRACTES SELECCIONATS)

El respecte a la diversitat cultural i lingüística i l'aprenentatge per a tots són principis fonamentals del Consell d'Europa i de la Unió Europea. La capacitat de comprendre i utilitzar diversos idiomes ajuda als ciutadans a assolir el seu màxim potencial, tant social com professionalment. Els coneixements lingüístics són essencials per a la equitat i la integració. En el context actual d'augment de la mobilitat, globalització de l'economia i canvis en les tendències econòmiques, la necessitat d'aprendre idiomes i desenvolupar l'educació plurilingüe i intercultural és més evident que mai.





El 2001, el Consell d'Europa i la Comissió Europea van posar en marxa el primer Any Europeu de les Llengües per tal de conscienciar sobre la rica herència lingüística d'Europa, per fomentar el multilingüisme a la societat i per motivar els ciutadans europeus a aprendre més idiomes.


Basant-se en l'èxit d'aquest any, les llengües i l'aprenentatge d'idiomes es celebren, des llavors, cada any el 26 de setembre, el Dia Europeu de les Llengües. Les activitats abasten totes les llengües, inclòs el foment de les llengües menys utilitzades i ensenyades, així com els llenguatges de migració i la llengua de signes. El Dia Europeu de les Llengües ha de fomentar l'aprenentatge permanent d'idiomes per a la realització personal, la plena participació en les societats democràtiques d'Europa i el desenvolupament professional.


El 2011, amb motiu del 10è aniversari del Dia Europeu de les Llengües, el Consell d'Europa i la Comissió Europea celebren els progressos conjunts realitzats durant l'última dècada. Les dues organitzacions reafirmen el seu compromís en la promoció de les polítiques lingüístiques i pràctiques d'acord amb els seus valors i principis compartits, i la seva intenció de continuar buscant sinèrgies entre les seves respectives accions a Brussel ia Estrasburg, incloses les que ha posat en marxa el Centre Europeu de Llengües Moderna idiomes a Graz.





En el futur, el Consell d'Europa i la Comissió Europea continuaran treballant en estreta col.laboració per fer arribar els beneficis de la diversitat lingüística d'Europa als ciutadans europeus. La col.laboració entre ambdues organitzacions servirà per promoure el desenvolupament de competències en el major nombre possible d'idiomes per tal de promoure el respecte mutu, la millora de l'ocupabilitat i la mobilitat i facilitar la integració i la ciutadania democràtica activa en les societats d'Europa, cada vegada més multilingües i diverses.




Per la Comissió Europea
Androulla Vassiliou

Comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut




Pel Consell d'Europa



Thorbjørn Jagland
Secretari General

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PROJECTE COMPANY-GUIA / PARELLA LINGÜÍSTICA

Des de la Coordinació lingüística del Centre estem duent a terme el Projecte de Company-guia/Parella lingüística per acollir millor els nouvinguts i nouvingudes. Per saber-ne més aquí tens unes petites explicacions.

Aquestes són les parelles del curs 2009-20010!

La revista

A continuació trobareu els exemplars d'algunes revistes que hem fet al nostre centre.